Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Вана или душ кабина

Вана или душ кабина

Вана или душ кабина

Ако и вие сте поставени пред избор на обзавеждане на банята, може би сте изправени пред тази дилема. Вана или душ кабина!?

Решението зависи най-вече размерите на помещението, и не чак толкова от финансовата тежест на единия или другия избор.

Много хора си мислят, че ваната е по-скъпо струващият избор, но реалността показва, че това не винаги е така. Ако се вгледате внимателно в тенденциите на пазара, ще откриете, че дори относително луксозните модели вани могат да са по-евтино от някои модели душ-кабини.

В зависимост от екстрите (парна сауна, хидромасаж, подвижен душ, термостатичен смесител, осветление и дори вградено радио и много други) душ кабините могат да са доста скъпо удоволствие. За щастие ние разполагаме с много невероятни предложения, които се намират по-скоро в златната среда по отношение на функционалност и цена на инвестицията.

Ваната

Ако и вие обичате да се наслаждавате на гореща вана в дома, може да се насочите към разнообразие от модели. Често предпочитан вариант са акрилните вани, които имат предимството, че не се влияят така драстично от водата и не се лющят.

Друго предимство при тях е, че не е нужно да се доизграждат с плочки. Ако изберете базов модел без излишни екстри, можете да имате нова функционална вана на доста достъпна цена.

Когато говорим за достъпност – безспорно най-евтини са металните вани. От другата страна на ценовия спектър пък са порцелановите модели – те са най-скъпите опции на пазара.

Ваните имат безспорни качества и внасят много комфорт и уют в дома и банята. За сметка на това те не са приложим вариант за малки бани, каквито много от нас имат у дома. Тук като вариант идва душ кабината.

Душ кабините

Една душ-кабина може да внесе много стил и функционалност в помещения с по-малки размери, каквито има в много апартаменти.

На пазара съществуват редица типове и варианти, които лесно се адаптират за всякакви изисквания. Клетката може да бъде поръчана с определени размери или да бъде разчупена със завеса. Душ кабините са евтин и много достъпен вариант за обособяване на пространството в банята, което спомага за по лесна поддръжка и удобство.

При тях цената варира според вида на материала, размера и параметрите на кабината.
След клетката логично идва изборът на поддушово корито. Както при ваните същестуват варианти с метални корита или акрилни такива. Смята се, че акрилните имат по-лесна поддръжка, но за сметка на това държат малко по-висока цена.

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете