Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Още лесни съвети за поддръжка на ваната

Още лесни съвети за поддръжка на ваната

Още лесни трикове за поддръжка на ваната

Всеки има нужда да отпочине и презареди батериите след тежък и дълъг ден. Ваната е отличен начин да се почувствате отпочинали и освежение след работа. Релаксираща вана у дома е чудесен начин да си доставите удоволствие, но за да е наистина приятно изживяване е важно да сте се погрижили за някои дреболии предварително.

Едно от най-честите оплаквания от хората, които имат вана в къщи, е че тя е трудна и досадна за почистване. Остатъците от сапун, наслоените замърсявания и следите от варовита вода могат да накарат и най-скъпата вана да изглежда отблъскващо и неприятно. Поддържането на хигиената е важно, но не е задължително да е трудно нещо. Ето няколко лесни трика, с които ще улесните почистването и поддръжката на ваната, за да може тя да бъде винаги приветлива и готова за използване.

Преди всичко се снабдете с подходящите препарати, предназначение специално за вана. Не е задължително те да са скъпи или мултифункционални. Понякога най-добрия вариант е стандартен детергент, такъв какъвто използвате за съдове. За да определите какъв продукт е най-подходящо да ползвате е важно да го изберете според това дали ваната е керамична, метална, пластмасова и т.н.

Когато почиствате ваната рядко, в нея се натрупват замърсявания, които изглеждат неприятно. За да си спестите часове на излишни усилия, просто изплаквайте и след това подсушавайте ваната съ суха кърпа след всяко ползане. Това я поддържа в добър вид и ви създава навик да я поддържате редовно

Обикновеният оцет е отличен разтворител на наслояванията по всички порцеланови повърхности в банята, а когато говорим за ваната – той е незаменим помощник, който ще ви помогне да постигнете така желаната чистота и блясък.

Не смесвайте два или повече почистващи продукта. Ако не постигнете желания резултат с един тип продукт, пробвайте друг, но не нанасяйте два препарата едновременно.

Не ползвайте твърда четка, защото ще оставите драскотини по повърхността. Понякога те са незабележими в началото, но със сигурност се появяват когато в тях се натрупат замърсявания.

Поддръжката на ваната, и на банята като цяло, се влияе от нейната вентилация. Замърсяванията са по-тежки в среда с висока постоянна влажност. Проветрявайте често и осигурете постоянен поток на въздуха.

Особено е важно да има добър поток на въздуха по време на почистването на ваната. Някои специализирани препарати съдържат вещества, които са неприятни или дори опасни ако бъдат вдишани. Използвайте ръкавици и маска.

Не използвайте препарати, които се разпенват лесно. Това ви създава повече работа по отмиването им, без да има реален ефект върху почистващата им сила.

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете