Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Няколко нестандартни тренда в модерната баня

Няколко нестандартни тренда в модерната баня

Няколко нестандартни тренда в модерната баня

Тенденциите в обзавеждането и аксесоарите в банята са диманична тема, която вълнува много от нас. Естетиката и функцията винаги са топ приоритет за квалифицираните специалисти, които могат да ви консултират в обектите на Кератон – обзавеждане за баня. Какви са нестандартните идеи на фирми и дизайнери-концептуалисти през насточщата година? Кои трендове се наложиха през изминалите сезони? Кои са най-актуалните, но и на-нетандартните идеи, които могат да ни вдъхновят за преобразяване на най-използваното помещение у дома?

Естетика и функция с глазирани плочки

Една от трайно наложилите се тенденции на пазара на облицовки за банята логично са фаянсовите плочки с глазурен слой. Освен много стилни и с безгранични възможности за индивидуален почерк, този тип покритие дава и допълнителна защита срещу влагата. Плочките са водоустойчиви, красиви и много лесни за поддръжка и хигиена.

Технологии за дигитален печат

Технологиите винаги са водещ фактор в налагането на актуалната визия в баните. Постоянното модернизиране и прилагане на алтернативни модерни методи за производство и обработка на материалите направи възможно керамичната индустрия да разчита на феноменални иновации като директен дигитален печат, водно и диамантено рязане, тройно изпичане и т.н.

Това, разбира се, са само част от процесите и технологиите, които могат да бъдат приложени, за да стане вашата баня невероятна и неотразима.

Текстил в банята

Все повече нестандартни материали навлизат смело в пространството на вашата баня – и текстилът е един от тях! Сред най-горещите и луксозни тенденции в момента са именно бродериите и елегантни аксесоари като пердета, завеси, килими, които създават усещане за изящен будоар и барокова изтънченост.

Ефект тип „текстил“ се постига и в керамиката, чрез фин дигитален печат за още повече концептуални възмонжости.

Меки пастелни тонове

Трендовете в цветовете са толкова много, че ще е трудно да проследим дори най-основните течения през тази година. Въпреки това една от посоките продължава да е устойчива – меките и пастелни тонове в банята продължават да са ужасно актуални във всяка една сфета – керамика, мебели, аксесоари и друго. Плочките със специални принтове и релефни ефекти пък са сред най-предпочитаните изделия във високия клас (ръчно правени и специални колекции).

За щастие модерните цветове са навсякъде и във всички ценови сегменти, така че можете да създадете напълно актуален проект за модерна баня без да харчите твърде много излишни средства.

Тапети в банята

Тапетите за баня продължават своя възход в популярността си по целия свят. Разбира се, част от тази интересна тенденция се крие във факта, че актуалните тапети са с толкова добри показатели на хидроизолация, че се конкурират с традиционните облицовки.

Разнообразието в десените и възможностите за индивидуални, оригинални решения на доста приемлива цена са незаменими в арсенала на всеки интериорен дизайнер.

Разгледайте повече предложения за банята в каталога на Кератон – обзавеждане за баня!

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете