Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Кои са актуалните цветове в банята през 2019

Кои са актуалните цветове в банята през 2019

Кои са актуалните цветове в банята за 2019

Широк размах и смели решения – трендовете в банята са всичко друго, но не и константа. Нека заедно да разгледаме някои от най-атрактивните и нови тенденции в цветовете за банята през 2019 г.

Тенденциите и модните линии са нещо, което може да даде свежи идеи, но далеч не са задължителни. Използвайте ги разумно и по свой вкус, когато искате да освежите леко или пък преобразите напълно своята баня.

Ето и някои интересни идеи и примери, които ще ви помогнат да откриете точната краска в богатата палитра на пазара за аксесоари, мебели и настилки за баня през 2019.

Неутрални цветове

Сивото е новото черно – това отдавна не е тайна в света на модатата, и ето че дойде момента тази тенденция да влезе и в банята...

Неутралните цветове, начело със сивите тонове, са особено актуални през тази година. Сивото може и да изглежда скучно на пръв поглед, но освен това е и стилно и уютно. Усещането за умереност и изчистено вид е особено привлекателно в комбинация с подходящите (отново минималистични) аксесоари за баня, които стават все по-разпространени на пазара.

Бежовото също е сред цветовете, които трайно се настаниха както на страниците на каталозите, така и по стените в модерните бани. През 2019 особено ценена е комбинацията бежово, кафяво и бяло. Обрано, стилно и леко рустикално – тази концепция работи изключително добре с аксесоари в дървесни топли тонове и естествени материали.

Класически цветове

Синьото, разбира се, е сред най-класическите цветове за банята, наред с бялото. Успокояващ и фин, цветът на морето и небето внася така желаната хармония в интериора на банята, а освен това и спомага особено много в помещения с малка площ. Изобщо светлите цветове продължават да са еднолични победители в банята, защото разширява визуално малките помещения. Акцентирайте с контрастно жълто или свежо зелено.

Когато става дума за свежест – зеленото също ще е на почит през 2019-та. Умереността остава в миналото – последните трендове диктуват смелото ползване на ярки светлозелени нюанси както при плочките, така и за аксесоарите. Комбинацията с нежно бяло незабавно създава усещане за свежест и асоциации с прясно окосена морава.

Ако ви се иска повече класическа изтънченост, заложете на тъмнозелено – елегантно решение, което издава сдържан, но фамозен стил.

Ярки цветове

Червеното в банята трябва да е истински шармантно, наситено и драматично – или поне това е актуалният начин за неговата употреба през настоящия сезон!

Считан за нестандартен цвят – червеното може да превърне банята в истинско произведение на изкуството там, където се използва със стил, концепция и мярка. Червеното работи отлично в комбинация с бяло и черно, създавайки изискана и аристократична атмосфера. За да подсилите усещането и драматизма – заложете на златни или хромирани аксесоари.

Лилавото пък се оказа истински фурор по време на някои от най-важните изложения за плочки и аксесоари за баня през миналата година. Загадъчен и мистичен, лилавият цвят е рядко срещан в прироадата и за това в съзнанието ни той е носител на усещане за екзотика, но и загадка...

В контекста на модерната баня лилавото оживява истински в комбинация с различни принтове – цветя, геометрични форми и елегантни извивки!

Цветове оживяват!

Ако тенденциите за цветовете в банята ви вдъхновяват – то заедно сме на прав път! Елате в Кератон и вижте специално изработен 3D проект за вашата баня и се потопете в усещането на собствените си идеи, преди да пристъпите към изпълнение!

Очакваме ви!

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете