Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Полезни съвети за ремонта в банята

Полезни съвети за ремонта в банята

Полезни съвети за ремонта в банята

Всеки знае, че строителните дейности у дома понякога се превръщат в сложни и продължителни предизвикателства. Не позволявайте ремонтът в банята да се проточва ненужно дълго!

Нашият кратък и конкретен съвет е да обърнете повече внимание на фазата на планиране. Практиката показва, че дори когато планираме ремонта, има риск да пропуснем важни детайли. За да не сте неприятлно изненадани и неподготвени, подготвихме тези няколко съвета за ремонта на банята.

Кои са най-често срещаните скрити проблеми и опасности при ремонта на банята?

Къртене и извозване

За да стигнете до същността на ремонта – да подмените старото с ново и да поправите и обновите това, което не работи както трябва – ще трябва минете през купища работа и строителни отпадъци. За съжаление това е неизбежно, няма две мнения по въпроса.

Всеки ремонт е мръсна работа и преобразяването на банята не е изключение. Къртене на плочки, мозайка, бетон, демонтаж на мивка, тоалетна и друга санитария са все процеси, свързани с прах, боклук и строителни отпадъци. Планирайте предварително как ще се отървете от тях. В оптималния вариант се доверете на адекватна строително-ремонтна фирма, която може да ви предложи цялостна услуга, включваща извозване на отпадъците до определено за целта сметище.

Водоснабдяване и канализация

Основният ремонт в банята предвижда ревизия и подмяна на ВиК системата. Въпреки, че това е трудноемко и не е евтино, предварителното планиране за подмяна на проблемните елементи е инвестиция в бъдещето, която си струва услията и парите! Никой не иска да сложи нови плочки, да оборудва банята си и след това да получи теч...

Особено когато става дума за по-старо жилище, ние ви съветваме да подмените старите метални тръби. Често те са ненадеждни заради корозия и износване, истинска „бомба със закъснител“. Професионалният монтаж след прецизно планиране и влагането на качествени материали е от огромно значение за една надеждна и безаварийна ВиК инсталация у дома.

Вентилацията в банята

Вентилацията в банята е често подценявана, но е от огромна важност. Не пестете усилия, време и средства в изграждане на ефективна вентилация, за да не се сблъсквате с проблеми с влага, мухъл и неприятни миризми в бъдеще. Вентилаторът никога не е излишен, дори когато разполагате с прозорец в банята. Сложете вентилатор в най-отдалечената от врата или прозорец точка на помещението. Така ще покриете максимално много вентилирана площ. Консултирайте се със специалисти и помислете внимателно преди да действате.

Когато дойде моментът за оборудване и обзавеждане, ние в Кератон можем да ви предложим разнообразни и гъвкави решения, които да ви помогнат да имате перфектната баня! Знаем, че до заслужавате!

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете