Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Как да увеличим пространството в малката баня

Как да увеличим пространството в малката баня

Как да увеличим пространството в малката баня

При много от нас проблемът с малкото жилищно пространство е актуален. В много градски жилища голямата баня е лукс, който малцина могат да си позволят. Ако търсите ефективни начини да се възползвате максимално от няколкото квадратни метра в банята - дизайнът е всичко. Чрез по-стратегическо оформление и интелигентна организация на пространството вие може да се изненадате колко по-просторна може да е банята.

Има много начини, по които можете да спечелите място в банята, за да стане тя по-удобна, красива и използваема.

Ето някои полезни съвети за реорганизация на малката баня, които могат да ви помогнат да извлечете максимума от нея:

Цветовете

Боядисайте стените в меки цветове. Когато пространството е ограничено, избягвайте тъмните цветове. Те смаляват оптически помещението, като създават усещането, че пространството е по-малко. Заложете на пастелни, бледи цветове в светлата гама. Те ще ви помогнат да създадете илюзия за повече пространство и да придадете свежест на банята.

Повече светлина

Не създавайте визуални бариери. Заложете на стъклена преграда (параван) вместо стандартната завеса за душ или вана. Душ кабината също е добър вариант, защото не пречи на визуалната цялост на помещението.

Огледалце, огледалце...

По-голямо огледало може значително да увеличи видимото пространство. Огледалата могат да бъдат ползвани с успех и при наистина малки (напр. килер, тоалетна, сервизни) помещения.

Свобода на движение

Махнете от пода всичко, което може да бъде махнато. Оставете само най-необходимото. Колкото по-изчистено е пространството, толкова по-свободно се усеща помещението. За това спомага напр. мивка, монтирана на стената, стилна моноблок конфигурация за тоалетната, както и минималистичен подход към аксесоарите.

Редуцирайте

Премахнете това, от което не се нуждаете. Прегледайте още веднъж всичко, което по един или друг начин се озовава в банята. Това може да е трудна стъпка, но в момента в който осъзнаете, че може би не са нужни пет различни шампоана и десет резервни кърпи, ще си отворите ценно пространство, което може да направи престоя в банята в пъти по-приятен. С редуцирането на нещата, които съхранявате постоянно в банята ще освободите пространство за наистина нужното.

Организирайте

Разбира се, мястото на много предмети, санитарни материали и аксесоари е именно в банята. За да организирате по-добре наличното пространство помислете за система от рафтове, шкаф или аптечка, в която лесно да намерите онова, което ви е нужно.

Утилизирайте

Рафтове за кърпи или други над вратата на банята може да е идеален вариант за утилизация на интериорното пространство. Рафт или два над тоалетната също могат да направят чудеса за по-прегледна организация на консумативите.

Оптимизирайте

Вие най-добре познавате възможностите на дома си, затова проявете своя собствен почерк в проекта за реорганизация на малката баня. Сами ще се изненадате колко потенциал се крие във всяко помещение, стига към него да се подходи с практичност и минимализъм. Добрата организация на помещението често пъти означава нестандартно мислене и спонтанни идеи, които ще ви позволят да подобрите жизненото си пространство.

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете