Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Хитрости за оборудване на малката баня

Хитрости за оборудване на малката баня

Хитрости за оборудване на малката баня

Мнозина от нас разполагат с ограничено пространство в банята. Ако живеете в апартамент с малка баня, то вие сте наясно какво предизвикателство може да бъде да постигнете комфорт и да поберете в нея всичко необходимо.

Преобладаващото в големите български градове панелно строителство от близкото минало оформя този често срещан проблем. Предлагаме ви няколко хитрости, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре в малката баня и да я пригодите така, че да побира повече докато визуално изглежда по-голяма! Звучи невъзможно? Убедете се сами!

Как да оборудваме малка баня

Малките бани не са патент само на панелното строителство от 70-те и 80-те. Много нови сгради също срещат този проблем, особено на места, където пространството така или иначе е ограничено. Гарсониери и боксониери често пестят от всеки квадратен метър и баните, сервизните помещения и терасите са първите, които „падат под ножа“ или под чертежите на архитекта. В много случаи се налага комбинирана употреба на помещенията, така че често пъти говорим за баня, тоалетна и мокро помещение в едно.

Не унивайте! Винаги има начини да приспособим околната среда така, че тя да е по-ефективна, по-красива и по-удобна за самите нас!

Обзавеждане на малката баня

Когато настъпи време за ремонт, освежаване или преобразяване на малката баня – винаги се придържайте към старата като света хитрост: за да създадете усещане за простор и по-голям обем, използвайте светли цветове.

Плочките

Ако сменяте плочките – използвайте правоъгълни такива и ги поставяйте с дългата страна по хоризонтала. Това определено е нестандартен подход, но пък създава неповторимо усещане за по-голям обем на помещението.

Душ кабина вместо вана

Преначертайте пространството, като обособите душ кабина. Така ще освободите място и ще решите проблемите с постоянно мокрия под. При малко пространство в банята е по-добре да изберете душ кабината пред дори и най-компактната вана.

Ефектно осветление

Заложете на светлината с поставяне на повече източници – модерните LED крушки са икономични и дават отлични резултати в малки помещения.

Отличен вариант са и вградените „лунички“, както и насочено осветление – зад голямо огледало или в ъглите.

Атрактивни акценти

Малкото пространство означава, че всички методи са позволени, за да постигнете нужния комфорт и ефект. Атрактивен акцент като артистична рамка на огледалото, или детайли като цветни закачалки за кърпи могат да създадат неповторимо усещане!

По-добра огранизация на пространството

Организацията на пространството еот голямо значение при ограничена площ. Заложете на подходящи медели за баня, които побират повече, но не заемат много място.

Минималистичен интериор

Заложете на максимално изчистен и минималистичен интериор и изберете уреди за вграждане – допълнителната работа си струва при краен резултат, който създава усещане за по-просторно помещение. Това включва интегрирана тоалетна чиния, скритите в стената казанчета – трикове, които от години се използват от големите хотелски вериги.

Разгледайте предложенията за фунцкионални аксесоари от каталога на Кератон – обзавеждане за баня!

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете