Затвори
Моят профил
Опции
GET 20% OFF

By subscribing to our newsletter

  • Моята Количка

Да обновим банята – прости трикове за ремонт на банята

Да обновим банята – прости трикове за ремонт на банята

Да обновим банята – прости трикове за ремонт на банята

Време е за цялостен ремонт или козметична промяна на банята? Когато дойде моментът за преобзавеждане и смяна на старите мебели и аксесоари в банята, изборът на основните компоненти като мивка, шкафчета, тоалетна чиния, вана, душ кабина и т.н. често е доста времеемка задача. Избирайки елементите внимателно и в синхрон с общата концепция, вие можете да си спестите доста време и усилия в последствие.

Координация и добър план

За да се случат нещата гладко е важно да имате крайна цел. Само тогава ще можете да останете доволни от крайния резултат. Подберете елементите така, че не просто да изглеждат добре, но и да имат богата функционалност.

Управление на пространството

Добре координираният проект взима предвид размерите и разположението в помещението. За да използвате максимално добре наличното пространство може да ви се наложи да поръчате специфични мебели или да избирате от стокови такива. При всеки случай функцията трябва да е водеща, а обликът и дизайнът – комплимент към цялостната интериорна концепция. Балансът е труден, но резултатите си заслужават.

Откъде да започнем

Най-важните неща в една баня безспорно са душ, тоалетна, мивка и мебели. Започнете от нещата, които изискват най-много време и работа. Ако освежаването е козметично и подмяната на основните принадлежности е въпрос на избор – започнете от шкафове, мивка, санитария. В довършителната част се фокусирайте върху кранчета, аксесоари и финалните щрихи на проекта.

Мебели и аксесоари, които комбинират няколко функции са винаги добра идея, особено за малката баня. Търсете модулни решения и максимално утилизиране на пространството в банята.

Лесни за използване, лесни за поддръжка

Освен красиви и функционални, всички елементи в банята трябва да са лесни за поддръжка. Уповавайки се на такъв подход вие ще подберете по-лесно новите мебели и аксесоари за банята. В зависимост от бюджета ви можете да заложите на богатство от модели и концепции, някои от които можете да надградите с модули или с поръчка на допълнителни шкафове, осветление, аксесоари за баня.

Класически или модерни подови настилки

Ако банята ви изисква тотална промяна и ремонт, то може би ще заложите на висококачествена подова настилка. Можете да използвате гранитогрес или керамични плочки,  като и в двата случая има достатъчно възможности както за класически, така и за модерен изглед.

Естествените материали са предпочитани от мнозина, но на пазара са достъпни и редица атрактивни бюджетни решения. Винилови плоскости, коркови плочки, саморазливни подове, 3D полимери и други модерни решения дават още повече възможности да направите банята си точно така, както винаги сте мечтали.


 

Трябва да бъдете регистриран потребител, за да публикувате коментари. Натисни тук за да влезете